Trelleborg brengt nieuwste boerenband uit
(Foto: Shutterstock)

Trelleborg brengt nieuwste boerenband uit

Trelleborg heeft voor landbouwers zijn nieuwste band met stalen gordel, de MPT100, uitgebracht. De radiaalband is speciaal ontworpen voor gebruik op multifunctionele voertuigen en kunstmestwagens die worden gebruikt bij het bemesten.

Voor het strooien van mest zijn volgens de bandenmaker meer pk’s en hoge belastingen nodig. Daarom moet de MPT100 deze eisen aankunnen.  De banden minimaliseren verder trillingen en maximaliseren de wegligging. Daarnaast hebben ze één van de hoogste draagvermogens op de markt. De nieuwe MPT kan namelijk 1.100 kg aan, tot snelheden van 90 kilometer per uur.

“Trelleborg wendde zich tot de nieuwste vlootmachines voor inspiratie bij het creëren van de MPT100-band. Daarom is hij ontworpen voor zowel veld- als wegdek. De MPT100-band zorgt voor een verbeterde stabiliteit en een grotere slijtvastheid, terwijl de platte profielkroon de bodemverdichting vermindert. De band gaat zelfs nog verder door te zorgen voor een optimale zelfreiniging, dankzij de terrassen tussen de nokken die modderafvoer mogelijk maken. Daarnaast voorkomen ze ook dat het loopvlak verstopt raakt, zelfs in modderige omstandigheden. Op deze manier kunnen boeren vertrouwen op een band die altijd werkt met efficiëntie”, vertelt Alessio Bucci, marketing manager bij Trelleborg, in een persbericht. De MPT100 is verkrijgbaar in drie maten: 405/70R20, 425/75R20 en 445/65R22.5.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.