Trelleborg boekt record in 2e kwartaal

Trelleborg boekt record in 2e kwartaal

Trelleborg dealerlocatorTrelleborg, producent van grondverzet en landbouw banden, zag in het tweede kwartaal van 2014 haar resultaten tot recordhoogte stijgen. Dit meldt het bedrijf in haar gepresenteerde kwartaalverslag.
Bedrijfsresultaat
In het tweede kwartaal nam de omzet toe met 2 procent tot 5,7 miljard Zweedse Kronen. Een jaar eerder was dat nog 5,6 miljard. Het aantal verkochte eenheden daalde met 1 procent, maar valuta-effecten droegen met 3 procent bij aan de groei. Het bedrijfsresultaat steeg met 11 procent tot 802 miljoen Zweedse Kronen. Vorig jaar was dat nog 723 miljoen.
Europa
Volgens Trelleborg is het bedrijfsresultaat het hoogste ooit in een kwartaal behaald.Het bedrijf boekte groei op alle markten, behalve in Europa door een zwakkere OEM markt voor landbouwbanden, vertraging in het opleveren van projecten en een voortdurende herpositionering naar meer winstgevende nichemarkten.
Ook voor het derde kwartaal van dit jaar zijn de verwachtingen goed. Trelleborg verwacht dat de resultaten op het zelfde niveau zullen liggen als in het tweede kwartaal van 2014.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.