Toekomst Dutch Green Carbon onzeker

Toekomst Dutch Green Carbon onzeker

De toekomst van autobandenrecyclingsbedrijf Dutch Green Carbon in Nederweert is onzeker. “De lokale en provinciale fracties van D66 eisen onmiddelijke sluiting”, meldt dagblad De Limburger.
Brand
Aanleiding is de grote brand die afgelopen woensdag bij het bedrijf woedde. D66 stelt in een open brief dat het bedrijf zelf verantwoordelijk is voor de brand. De provincie Limburg zou “te goedgelovig en lankmoedig” zijn geweest bij de handhaving. Het bedrijf zou al langer voor overlast zorgen en er heeft vaker brand gewoed. Volgens De Limburger klagen omwonenden van het bedrijf al jaren over de overlast. In de open brief wil D66 dat “de provincie niet langer toestaat dat het recyclingbedrijf buiten de vergunning om met bedrijfsprocessen experimenteert en dat het bedrijf direct wordt stilgelegd.”
Carbon black
In de fabriek wordt de stof carbon black uit oude banden gehaald. Recentelijk werd nog bekend dat de fabriek als enige Nederlandse bedrijf in de Global Cleantech 100 is opgenomen, een internationale lijst met de top 100 van duurzame bedrijven. De fabriek is opgericht door Black Bear en bandenverwerker Kargro Groep in Nederweert.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.