Titan wil verdubbelen in Europa

Titan wil verdubbelen in Europa

TitanAmerika’s derde bandenproducent Titan International wil qua omvang bijna verdubbelen op de Europese markt. Dit zei CEO Maurice Taylor tegen de Financial Times.
Acquisitie
Taylor bevestigde dat Titan, producent van landbouwbanden, inderdaad een acquisitie van de Goodyear fabriek in Amiens overweegt, maar hij voegde daaraan toe ook een bod te willen doen op nog drie andere Europese bandenfabrieken. “In Europa zijn er geen grote boerderijen”, aldus Taylor. “Dat betekent dat je banden moet maken die geschikt zijn voor gebruik op zowel de weg als in het terrein. Dat is voor ons een mogelijkheid om, als het doorgaat, de Apple in de bandenmarkt te worden.”
Arbeidsmoraal
Volgens Taylor heeft Titan fabrieken op het oog in landen waar het bedrijf al actief is: Duitsland, Frankrijk, Italië, UK en Spanje. Hij hekelde eerder nog de arbeidsmoraal in Europa, vooral Frankrijk. De nieuwe strategie om hier toch fabrieken over te nemen komt voort uit de ambitie om buiten de VS te groeien: “De groei van de landbouw verplaatst zich buiten VS, naar Oost Europa en Afrika. Daar wil Titan ook aanwezig zijn.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.