Titan-baas Taylor krijgt lik op stuk van Franse minister

Titan-baas Taylor krijgt lik op stuk van Franse minister

Arnoud Montebourg
Arnoud Montebourg

De Franse minister van industrieel herstel Arnoud Montebourg heeft nogal uitgesproken gereageerd op ‘extremistische’ uitspraken van de Amerikaanse directeur Maurice Taylor van bandenfabrikant Titan.Taylor heeft onder meer gezegd dat Franse werknemers maar drie uur per dag werken.
In een antwoord op die uitspraak van Taylor schreef de Franse minister voor industrieel herstel: ‘’Mag ik u er misschien even op wijzen dat uw bandenfabriek Titan twintig keer zo klein en 35 keer minder rendabel dan is dan Michelin, de technologische wereldleider. Wat u schrijft over onze fabrieken is zowel extremistisch als beledigend. Als u de werkers in sommige landen wilt exploiteren om onze markten te overspoelen – met banden – dan zal u dat ook in uw eigen land duur komen te staan.”
In een brief wijst Montebourg op de buitenlandse investeringen in zijn land, ook Amerikaanse zoals van Coca-Cola, Mars en 3M. Hij wijst ook op de historische banden tussen beide landen, van La Fayette tijdens de Amerikaanse burgeroorlog tot de invasie op de stranden van Normandië. En hij reageert vooral gebeten op de mededeling van Taylor ‘dat we liever een fabriek in China of India kopen om van daar uit alle banden te leveren die Frankrijk nodig heeft: ‘’Wij proberen juist met onze Europese partners dat soort dumping te voorkomen. U kunt erop rekenen dat ik er zelf op zal toezien dat alle betrokken Franse diensten alles in het werk zullen stellen om een dergelijke bandeninvoer tegen te houden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.