Test automatisch bandenspanningssysteem trucks

Test automatisch bandenspanningssysteem trucks

In het wegdek van het traject N279 (Asten-Veghel) worden momenteel tests uitgevoerd met een ‘slimme’ bandenspanningsmeter voor vrachtwagens, met sensoren in het wegdek. Het meetsysteem is genomineerd voor de Automotive Innovation Award’, waarvan de uitreiking plaatsvindt op 31 mei. Dit laat Vereniging RAI weten.
Bandenspanning
De automatische bandenspanningsmeter signaleert afwijkingen in de bandenspanning van vrachtwagens. Bij een afwijking kan de chauffeur via de Truckmeister app een melding krijgen. Volgens RAI neemt de bewustwording toe over een juiste bandenspanning toe door chauffeurs te waarschuwen: “Dit heeft een positief effect op het voorkomen van klapbanden en lekke banden. Dit verbetert de verkeersveiligheid en de verkeersdoorstroming.”
Truckmeister
Uit onderzoek blijkt dat 41 procent van de pechgevallen met vrachtwagens wordt veroorzaakt door een lekke band of klapband. Vaak is een te lage bandenspanning te oorzaak. Via de Truckmeister-app zien chauffeurs direct om welke band het gaat. (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.