Test ANWB: Zomerbanden goedkoper

Test ANWB: Zomerbanden goedkoper

ANWBZomerbanden worden goedkoper. Dat kan zomaar € 40 per band schelen. Dat blijkt uit de zomerbandentest die de ANWB samen met haar zusterclubs heeft uitgevoerd. Het grote aanbod van banden op internet werkt in het voordeel van de consument.
Prijsdaling
De ANWB vergeleek zeventien verschillende merken in de bandenmaat 195/65 R15V (middenklasse auto’s). Een paar jaar geleden telde de autobezitter daar nog € 125 voor een band neer. Nu is de gemiddelde aanschafprijs € 85. In de categorie 175/65/R14 T (Ford Fiesta, Fiat 500) werden zestien bandenmerken getest. Daar werd een gemiddelde prijsdaling genoteerd van €17,50: van €90 naar €72,50 per band.
Kwaliteit
De test wijst verder uit dat de kwaliteit van de band op peil blijft. Ook heeft de autobezitter een ruime keuze aan veilige banden. In de bandenmaat 175/65/R14 T krijgen van de zestien geteste exemplaren er zes vier sterren (goed). Nog eens zes banden krijgen drie sterren (voldoende). Bij bandenmaat 195/65 R15V halen van de zeventien beproefde banden er zeven vier sterren (goed) en acht drie sterren (voldoende). De ANWB is tevreden over dit resultaat.
Klik hier voor de testresultaten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.