Sumitomo investeert 175 miljoen euro in Brazilië
(Foto: Sumitomo)

Sumitomo investeert 175 miljoen euro in Brazilië

Sumitomo investeert meer dan één miljard Braziliaanse real (ongeveer 175 miljoen euro) in één van zijn Zuid-Amerikaanse faciliteiten. De fabriek in Fazenda Rio Grande, in de provincie Paraná, krijgt de investering vanwege verwachte groei in de bandenmarkt.

Sumitomo wil met de investering zijn productiecapaciteit van 18.000 naar 23.000 banden per dag verhogen. Dit betreft zowel banden voor personenauto’s, maar ook voor lichte vrachtwagens. Dit moet tegen april 2024 gerealiseerd zijn. Bovendien wil de Japanse bandenmaker zijn productiecapaciteit voor vrachtwagenbanden verhogen van 1.000 naar 2.200 stuks per dag in april 2025. De fabriek is sinds 2013 operationeel en biedt momenteel werk aan iets minder dan 1.600 mensen.

In 2020 daalde de vraag naar banden nog. Desondanks denkt Sumitomo dat de Braziliaanse markt in 2021 het pre-pandemische niveau gaat overtreffen. Bovendien verwacht de Japanse bandenmerk dat de markt, na 2021, elk jaar met 2 tot 3 procent blijft groeien. Door de capaciteit op zijn Braziliaanse locatie te vergroten, stelt Sumitomo dat het zijn verkoop op de lokale markt verder versterkt. Tegelijkertijd vertelt het merk in een persbericht dat de investering “een grote stap voorwaarts” is in de uitbreiding van zijn wereldwijde activiteiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.