Slimme bandenpomp genomineerd voor Duurzame Mobiliteitsprijs

Slimme bandenpomp genomineerd voor Duurzame Mobiliteitsprijs

De slimme bandenpomp, ontwikkeld door Band op Spanning, is genomineerd voor de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs. In totaal zijn er 10 inzendingen genomineerd, waaronder ook de MOTORCheckUP.
Band op spanning
De slimme bandenpomp is Door ‘Band op spanning’ ontwikkeld omdat de gangbare luchtpompen bij tankstations naar eigen zeggen op een aantal gebieden voor flinke verbetering vatbaar zijn. De slimme bandenpomp moet voorkomen dat de 70 procent van de automobilisten die de banden oppompt, alsnog met een verkeerde bandenspanning de weg op gaat.
Duurzame mobiliteitsprijs
De ANWB Duurzame mobiliteitsprijs is in samenwerking met partner New Venture in het leven geroepen om nieuwe initiatieven die kunnen bijdragen aan het  verduurzamen van mobiliteit te stimuleren. Start-ups die meedoen worden belangeloos ondersteund door coaches en consultants van de ANWB. Bovendien maken ze kans op € 10.000,- voor hun concept. De prijsuitreiking is op 26 juni.
Band op Spanning is een organisatie zonder winstoogmerk die zich ten doel heeft gesteld om de schadelijke invloed die auto’s hebben op ons milieu en de leefomgeving te verminderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.