Sinoarp perst 88-inch variant in zijn assortiment
(Foto: Shutterstock)

Sinoarp perst 88-inch variant in zijn assortiment

Sinoarp heeft een 88-inch hydraulische bandenuithardingspers toegevoegd aan zijn assortiment. De Chinese machinemaker uit Yancheng geeft aan dat er al bestellingen voor de pers geplaatst zijn.

De nieuwe pers werkt met off-road banden voor trucks en bussen, met maten van 18 tot en met 28 inch. Volgens het Chinese merk is de unit compact en geautomatiseerd. Ook bedient hij twee mallen tegelijk en is volgens het bedrijf “zeer nauwkeurig en efficiënt.”

Sinoarp stelt in een persverklaring dat de pers gebruikmaakt van een nieuw apparaat. Dit moet ervoor zorgen dat er bij de pers minder mensen nodig zijn om mallen te verwisselen en dat deze sneller te bedienen is. Daarnaast is een automatisch systeem voor het openen en sluiten van mallen aan de pers toegevoegd. Dit systeem moet vervorming van de mallen tegengaan en maakt volgens het bedrijf een mal-beweging in 50 seconden mogelijk. Dit zou de cyclustijd halveren.

Ontwikkeling

De pers heeft daarnaast nog andere nieuwe kenmerken. Zo moet een gelijkmatige verdeling van trekstangen rond de mallen voor een uniformere vergrendeling zorgen. Hierbij zorgt de vaste bodemvorm verder dat de bandkwaliteit gewaarborgd blijft.

Sinoarp is door de Chinese overheid aangewezen als onderzoekscentrum in de provincie Jiangsu. Het bedrijf investeert zes procent van zijn inkomsten voor de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën. Een recent voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een ‘intelligent’ visueel inspectie- en softwaremonitorsysteem. Verder stelt het merk dat het vorig jaar nog een 130-inch koepelvormige schuifpers heeft ontwikkeld voor de Japanse markt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.