Ruim 20 procent zakelijke rijders betaalt winterbanden zelf

Ruim 20 procent zakelijke rijders betaalt winterbanden zelf

Ruim 20 procent werkgevers weigert vergoeding winterbanden
Meer dan 20% van de zakelijke rijders betaalt de winterbanden uit eigen zak. Dit blijkt uit onderzoek van De Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ). Men vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door dit onderdeel uit te laten maken van het normleasebedrag.
Volgens de vereniging weigeren werkgevers om voor hun werknemers faciliteiten te treffen om het monteren van winterbanden mogelijk te maken. Uit het online onderzoek blijkt dat net als vorig jaar 25% van de berijders de winter in gaat zonder winterbanden. Van alle berijders geeft 55% aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Vorig jaar was dit nog 51%. 22% van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betaalt deze uit eigen zak.
Het onderzoek werd uitgevoerd onder de leden van de vereniging. Er reageerden 659 respondenten. VAVDZ is een voorstander van het gebruik van winterbanden, aldus voorzitter Martin Huisman. ”Winterbanden zijn prettig in winterse omstandigheden en op aspecten die met veiligheid te maken hebben, mag je niet besparen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.