Rubberdivisie Lanxess zoekt partner

Rubberdivisie Lanxess zoekt partner

Lanxess logoChemiebedrijf Lanxess maakt zijn rubberdivisie klaar om een partnerschap aan te gaan. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal.
Zelfstandige unit
De bestaande rubberdivisie wordt getransformeerd in een zelfstandige bedrijfseenheid binnen de Lanxess Group. Hierin wil de groep nog de bedrijfsonderdelen Tire & Specialty Rubbers (TSR) en High Performance Elastomers (HPE) onderbrengen, inclusief de bijbehorende 20 productiefaciliteiten en 3.700 medewerkers. Op deze manier maakt Lanxess de rubberdivisie geschikt om onder te brengen in een alliantie.
Overcapaciteit
Aanleiding voor deze aanpassing zijn de overcapaciteit en de hevige concurrentie. Om deze het hoofd te kunnen bieden is het bedrijf al in gesprek met de Russische petrochemische producent Nizhnekamskneftekhim en het Saudi Arabische oliebedrijf Aramco voor een mogelijk partnerschap.
Lanxess voert op het ogenblik een herstructurering programma door omdat de groei zou achterblijven. In dit programma wordt het bedrijf gereorganiseerd en het werknemersbestand met zo’n 1.000 verminderd. Het zoeken naar partnerschappen is de derde fase en moet het bedrijf concurrerender maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.