Rubberconsumptie groeit door hogere vraag vervangingsbanden

De rubberconsumptie in de wereld gaat toenemen door de stijgende vraag naar vervangingsbanden. Dit verwacht Cedar Falls Limited, Europa’s enige groothandel in natuurlijk rubber.
Vervangingsbanden
De rubberhandelaar verwacht dat de vraag naar vervangingsbanden tussen 2014 en 2018 fors zal toenemen en de consumptie van natuurlijk rubber zal opdrijven. Deze voorspelling komt voort uit de groei van de autoverkopen in China in het afgelopen kwartaal, die zal zorgen voor een record in de wereld voor geheel 2013. Cedar Falls voorspelt dat de consumptie van natuurlijk rubber hierdoor tot 2018 gemiddeld met 3,5 procent per jaar zal groeien. Ook verwacht de handelaar dat de productie van natuurlijk rubber in 2014 met 4,5 procent zal groeien ten opzichte van 2013.
Opkomende landen
Volgens een woordvoerder van Cedar Falls zal de hogere vraag naar vervangingsbanden in de komende jaren voornamelijk uit de opkomende landen komen. Op dit moment zijn Maleisië, Thailand en Indonesië in de wereld de grootste producenten van natuurlijk rubber, met 70 procent van de totale productie.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.