Rolweerstand belangrijkste criterium bij aankoop van banden

Rolweerstand belangrijkste criterium bij aankoop van banden

Tractomas op Goodyear banden65% van de fleetowners kiest voor de prestaties van een band als criterium voor de aankoop van vrachtwagenbanden. De aanbevolen toepassing door de fabrikant werd als minder belangrijk ervaren.
Vrachtwagenbanden
Dat is de conclusie van een recente studie die Goodyear liet uitvoeren naar het belangrijkste criterium voor de aanschaf van vrachtwagenbanden door fleetowners in Frankrijk, Spanje, Polen, Duitsland en Italië.
Rolweerstand
Van de prestaties van de banden was de rolweerstand het belangrijkst (77%), omdat deze een rechtstreekse impact heeft op het brandstofverbruik. Levensduur kwam op de tweede plaats (76%), grip op nat wegdek als derde (75%) en kostprijs per kilometer als vierde (68%). Tractie op sneeuw en slijtage volgden als laatste (51% en 50%).
Er waren wel verschillen per land. In Frankrijk eindigden de kostprijs per kilometer en de grip op nat wegdek samen op de eerste plaats (63%), gevolgd door de rolweerstand (62%) en de levensduur (58%). Italiaanse vrachtwagenparken beschouwden de kostprijs per kilometer als topprioriteit (79%). In Spanje plaatste 80% de kostprijs per kilometer op de derde plaats, vóór de grip op nat wegdek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.