Resultaten Semperit blijven stabiel

Resultaten Semperit blijven stabiel

Semperit heeft in het eerste half jaar van 2016 stabiele resultaten laten zien, ondanks de naar eigen zeggen moeilijke (banden)markt. Dit blijkt uit de gepresenteerde halfjaarverslag.

Verbetertrajecten
De omzet kwam uit op 438,7 miljoen euro, 2,7% minder dan in dezelfde periode vorig jaar (450,8 miljoen euro). De EBIT (bedrijfsresultaat) bleef stabiel op 36,2 miljoen euro. Volgens Semperit maakten de hogere omzet en winstgevendheid van de Industriële tak (met onder meer de productie van banden) de lagere resultaten van de medische divisie goed. De kosten van energie en grondstoffen namen toe. Ook lagen de verkoopprijzen onder druk. Semperit laat daarom weten haar verkoopstrategie aan te passen. Ook gaat de fabrikant optimalisatieprogramma’s en een verbetertraject van de efficiëncy in gang zetten. Daarnaast gaat men nieuwe markten betreden.

Beter presteren
CEO Thomas Fahnemann zegt daarmee klaar te zijn om beter te gaan presteren. Voor het tweede half jaar van 2016 verwacht hij geen noemenswaardige marktveranderingen: “De vraag zal laag blijven.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.