Resultaat Continental daalt

Resultaat Continental daalt

Het bedrijfsresultaat van Continental is in het eerste kwartaal van 2019 fors gedaald. De EBIT liet een daling zien van 17,1 procent. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag over het eerste kwartaal van 2019.
Omzet
De EBIT kwam in het eerste kwartaal uit op 884,2 miljoen euro; een jaar eerder was dit nog 1.066,2 miljoen euro. De omzet steeg evenwel iets en kwam uit op 11,05 miljard euro. Een jaar eerder was dit nog 11,01 miljard euro. Volgens Continental daalde de autoproductie wereldwijd in dit kwartaal met ruim 6 procent. CEO Elmar Degenhart zei tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers dan ook tevreden te zijn met de minieme stijging van de omzet: “De autoproductie wereldwijd daalde aanzienlijk begin dit jaar. Onze resultaten laten na de consolidatiekosten en negatieve valutaeffecten een krimp van 2 procent zien. Dit komt vooral door onze sterke marktpositie in de mobiliteitsmarkt en onze toegenomen kostendiscipline.”Omnze
Positief
Continental is positief over de rest van het jaar en gelooft in een herstel in de tweede helft. Het concern houdt dan ook vast aan zijn uitgesproken verwachtingen eerder dit jaar. Dat betekent dat het bedrijf uitgaat van een omzetgroei tussen 1 en 5 procent en een gelijkblijvend bedrijfsresultaat.
Continental blijft werken aan de reorganisatie die eerder is ingezet voor de versterking van haar organisatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.