Renault gaat vernieuwde banden Leonard verkopen
(Foto: Leonard)

Renault gaat vernieuwde banden Leonard verkopen

De Renault Group gaat gerecyclede Leonard banden van het Franse Black Star verkopen bij al haar dealers en andere verkooppunten in Frankrijk. Renault gaat de Leonard banden promoten en onder de aandacht brengen en krijgt in ruil daarvoor exclusieve distributierechten.

Renault Group doet dat voorlopig voor een proefperiode van negen maanden. Het tot de groep behorende Dacia leverde de voertuigen voor dynamische testen op het circuit om het kwaliteitsgehalte van de nieuwe banden van Leonard te bevestigen.

Dat heeft Black Star in een persbericht meegedeeld. Beide bedrijven hebben daartoe een commerciële en communicatie samenwerking gesloten. Black Star is gevestigd in een voormalige fabriek van Bridgestone in het Noord-Franse Béthune. Bij de ontwikkeling van het recyclen van gebruikte banden werkt het bedrijf samen met de Europese keten van autowerkplaatsen Mobivia.

Renault Group is vanaf het begin betrokken bij het project om de Béthune fabriek over te nemen. ‘’De Group innoveert en promoot nieuwe oplossingen voor een circulaire economie. Het doel is om consumenten toegang te bieden tot een breder aanbod aan gerecycelde banden die in de directe omgeving zijn gefabriceerd. Dit project is een voorloper en draagt er aan bij het consumentengedrag te veranderen,’’ aldus het persbericht.

‘’Leonard banden besparen 80 procent ruwe grondstoffen en tot 63 procent co2-emissies gedurende de productie. De Leonard reeks is gericht op de massamarkt en bezet 70 procent van de behoeften van de Franse markt. De tachtig maten, waarvan sommige nog in ontwikkeling zijn, voldoen aan de zomer- en vierseizoenenvraag voor personenauto’s, suv’s en bestelwagens’’, aldus Black Star.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.