RecyBEM certificeert 20 bandeninzamelingsbedrijven voor 2019-2021

RecyBEM certificeert 20 bandeninzamelingsbedrijven voor 2019-2021

Vanaf 1 januari 2019 zijn er twintig bandeninzamelingsbedrijven die door RecyBEM gecertificeerd zijn. Deze bedrijven zorgen vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 december 2021 voor de gestructureerde en efficiënte inzameling van gebruikte autobanden uit de vervangingsmarkt.
De inzamelaars hebben aangetoond dat ze voldoen aan de eisen met betrekking tot de bedrijfsvoering en de brandveiligheid. Ze ontvingen daarvoor het kwaliteitscertificaat van RecyBEM.
Voorschriften
Om als inzamelingsbedrijf in aanmerking te komen voor het RecyBEM-certificaat dient het inzamelingsbedrijf aan de gestelde eisen en voorschriften te voldoen. Dit houdt als basis in dat een kwaliteitsmanagementsysteem operationeel en effectief is conform de norm NEN-EN-ISO 9001:2015. Het Inzamelingsbedrijf dient daarnaast te voldoen aan de aanvullende eisenpakketten met betrekking tot de bedrijfsvoering en brandveiligheid en -preventie. In het afgelopen jaar zijn de bedrijven gecontroleerd door SGS Nederland en LBP|SIGHT, waarbij tot op heden twintig inzamelingsbedrijven bewezen hebben aan de eisen te voldoen.
Kwaliteit
RecyBEM waarborgt de kwaliteit van het inzamelings-, verwerkings- en administratieve proces bij inzamelingsbedrijven. Driejaarlijks worden kandidaat inzamelingsbedrijven hiertoe gecertificeerd door onafhankelijke instellingen. SGS Nederland toetst of wordt voldaan aan de Beoordelingscriteria bedrijfsvoering. LBP|SIGHT controleert of het inzamelingsbedrijf voldoet aan de eisen met betrekking tot brandveiligheid en –preventie. Jaarlijks vindt een audit door RecyBEM plaats om naleving van de contractuele verplichtingen te controleren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.