Q4: omzet Hankook iets lager, UHP segment scoort beter

Q4: omzet Hankook iets lager, UHP segment scoort beter

HankookIn het 4e kwartaal van 2015 heeft Hankook Tire een omzet behaald van KRW 1.61 triljoen (1.273,1 miljoen Euro) en een bedrijfsresultaat van KRW 238.3 miljard (187.9 miljoen Euro). Dit laat de Koreaanse bandenproducent weten.

Zwakke wereldeconomie
Hiermee zijn de resultaten iets lager dan in het 4e kwartaal van 2014. Toen bedroeg de omzet nog KRW 1.63 triljoen (1.310,8 miljoen Euro) en het bedrijfsresultaat KRW 244,3.3 miljard (196,5 miljoen Euro): “Ondanks de zwakke wereldeconomie daalde de omzet en het bedrijfsresultaat nauwelijks vergeleken met dezelfde periode vorig jaar”, zo meldt Hankook.

Groei UHP banden
Wel behaalde Hankook een hogere omzet met Ultra High Performance (UHP) banden. Deze nam met 6.4% toe ten opzichte van een jaar eerder. De UHP-banden nemen nu een aandeel in van 33,3% in de totale omzet van het bedrijf.
Vooral in Noord-Amerika steeg de omzet, namelijk met 20% en het UHP segment met 29% op jaarbasis. Op grond hiervan verwacht Hankook Tire haar marktaandeel in het UHP bandensegment te versterken, “een belangrijke bron voor winst en technologische ontwikkeling.”

Voor de toekomst blijft het bedrijf zich focussen op versterking van haar positie in Europa en Noord-Amerika, vooral in het UHP en SUV bandensegmenten. Daarnaast wil Hankook haar globaal netwerk verder versterken en de afzet van banden voor OE-montage verhogen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.