Q4: bedrijfsresultaat Goodyear bereikt record

Q4: bedrijfsresultaat Goodyear bereikt record

Goodyear heeft over geheel 2015 een bedrijfsresultaat behaald van 2,1 miljard dollar, 18% meer dan een jaar eerder. In het gepresenteerde jaarverslag over 2015 meldt het concern dat dit een record was, want het was de eerste maal in de 117 jarige geschiedenis dat dit resultaat boven de 2 miljard dollar lag.

Hoge volumes
Redenen voor de recordhoogte van het bedrijfsresultaat waren de gunstige valuta-effecten, de lage grondstofkosten en de hogere volumes afgezette banden. Op grond van het behaalde resultaat heeft Goodyear bekend gemaakt de doelstelling voor 2016 te verhogen tot 2,2 miljard dollar. De winst in 2015 was 308 miljoen dollar; vorig jaar was dat nog 250 miljoen dollar. De omzet bedroeg 16,4 miljard dollar, 9,3% minder dan de 18,1 miljard een jaar eerder.

Nippon Goodyear
In dit jaar groeide het volume verkochte banden met 3% groei ten opzichte van vorig jaar, mede als gevolg van de acquisitie vsan Nippon Goodyear, voorheen onderdeel van Sumitomo in Japan. De export van vervangingsbanden groeide met 2 procent, het OE volume met 3 procent.
In het vierde kwartaal daalden de volumes van vervangings- en OE-banden met respectievelijk 1 en 8 procent.

“Onze record resultaten laten een sterke vraag zien naar onze Goodyear banden”, aldus CEO Richard Kramer. “Terwijl onze economische onzekerheid in de globale omgeving in 2016 zal blijven bestaan, blijven we vasthouden aan onze groeidoelstelling voor de komende 10 tot 15 jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.