Q3: Yokohama ziet resultaten dalen

Q3: Yokohama ziet resultaten dalen

YokohamaYokohama zag haar winst in de eerste negen maanden van 2015 met 25,7% dalen ten opzichte van dezelfde periode in 2014, tot 151 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat daalde met 4,4% tot 252 miljoen dollar.

Concurrentie
Dit blijkt uit het gepresenteerde verslag over het derde kwartaal van 2015. Reden voor de verslechtering van deze resultaten is de groter geworden concurrentie op prijs. Het lagere bedrijfsresultaat en de lagere winst waren volgens het concern te wiijten aan de lagere verkopen en de lagere vraag naar winterbanden door minder sneeuwval in Japan en een lagere verkoop van OE banden door de gekrompen Japanse autoprooductie.
Tegenover deze daling stonden  lagere kosten voor grondstoffen en een zwakker geworden yen.

De omzat steeg 3,2% tot 3,67 miljrard dollar, voornamelijk vanwege sterke resultaten in de VS en toenemende verkoopaantallen in China en Rusland.

Vooruitzichten
Door de sterkere concurrente in de bandenmarkt heeft Yokohama haar verwachtingen voor geheel 2015 naar beneden bijgesteld. Het bedrijfsresultata zal nu 6,9% lager uitkomen. De winst xal 18,5% lager uitvallen dan in 2014..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.