Q3: Hankook plust 23%

Q3: Hankook plust 23%

Hankook zag in het derde kwartaal van 2016 haar bedrijfsresultaat met 23% groeien tot KRW 297,1 miljard. Dit blijkt uit het zojuist gepresenteerde kwartaalverslag.

UHP banden
De omzet kwam in deze periode uit op KRW 1.657 miljard. De bandenproducent meldt dat de totale vraag naar alle banden wereldwijd lager was, maar dat de vraag in het segment UHP (Ultra High Performance) banden juist groeide. Deze groeiende vraag hielp mee aan de goede financiële resultaten, vooral in Europa en China. Volgens Hankook groeide de omzet in het UHP segment tot 34,2% in de totale omzet. De vraag naar vervangingsmarkt bleef stabiel.

Truck en busbanden
“Het bedrijf heeft bewezen een premium bandenmerk te zijn in de globale markt door haar OEM leveringen in het segment van truck en busbanden”, zo stelt men in het kwartaalverslag. “Hankook is gestart mewt de levering van OE banden aan Daimler AG en MAN, en heeft daar in Europa recentelijk ook Scania aan toegevoegd.”

Hankook stelt zkich als doel haar merkportfolio verder te willen versterken met hoogtechnologische banden. Daartoe heeft men op 18 oktober haar nieuwe R&D center, het Hankook Technodome, geopend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.