Q3: Conti ziet omzet in winst groeien

Q3: Conti ziet omzet in winst groeien

In de eerste negen maanden van 2014 zag Continental haar omzet stijgen met bijna 3 procent, tot 25,7 miljard euro. De winst steeg met 14,1% tot 1,8 miljard euro. Dit blijkt uit het gepresenteerde verslag over de eerste negen maanden van 2014.
Rubber Group
De Automotive Group meldde in de eerste negen maanden een omzet van 15.5 miljard euro. De Rubber Group had een omzet van 10,2 miljard euro.
De EBIT van Continental (winst vóór rente en belasting) bedroeg 2,4 miljard euro, 2,7% minder dan dezelfde periode een jaar eerder.
Acquisitie Veyande
Aan het einde van het derde kwatrtaal telde Continental 189.361 medewerkers, rond 11,600 meer dan eind 2013. Deze toename is toe te schrijven aan de hogere geproduceerde volumes, acquisities, de uitbreiding van de R&D activiteiten en aanvullende productiecapaciteit.
In het verslag maakte Conti ook bekend dat de beoogde acquisitie van de Amerikaanse rubberproducent Veyance voor 1,45 miljard euro, eerder dit jaar, bijna geheel uit eigen middelen kan worden bekostigd. Men verwacht dat de mededingingsautoriteiten in het vierde kwartaal toestemming zullen verlenen voor de overname.
Voor geheel 2014 verwacht Continental dat de omzet zal uitkomen op zo’n 34.5 miljard euro, ondanks negatieve valuta-effecten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.