Q2: nettowinst Apollo Tyres stijgt 19 procent

Q2: nettowinst Apollo Tyres stijgt 19 procent

ApolloApollo Tyres heeft in het 2e kwartaal 2013 een nettowinst van 1,66 miljard rupees behaald (22,8 miljoen euro), 19 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
Omzet
In het 2e kwartaal bedroeg de omzet 31,9 miljard rupees (437,7 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat bedroeg 4,04 miljard rupees (55,5 miljoen euro). Apollo Tyres spreekt overigens zelf van het 1e kwartaal, omdat het fiscale jaar 2012 in India eindigde op 31 maart 2013.
Volgens voorxzitter Onkar S Kanwar zijn de goede resultaten vooral het gevolg van Apollo’s leiderschap in het hoge-marge truck en bus bandensegment in India. “Ook heeft onze grotere aanwezigheid in de vervangingsmarkt in de wereld ons geholpen onze winstgevendheid te vergroten.”
Cooper
Over de lopende acquisitie van Cooper Tire zei Kanwar deze overname door te willen zetten, ondanks de staking in één van Cooper’s Chinese fabrieken: “Wij hebben een rijkje historie mey verschillende locaties en culturen in de wereld. Beide bedrijven werken aan alle noodzakelijke goedkeuringen voor de overname. Ik verwacht dat deze in het derde kwartaal van dit fiscale jaar rond is.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.