Q2: Fors meer winst voor Goodyear

Goodyear ZeppelinGoodyear Tire & Rubber heeft naar eigen zeggen een recordwinst gedraaid in het afgelopen 2e kwartaal. “Zelfs in Europa was er sprake van verbetering.”
Verdubbeling winst
De nettowinst verdubbelde ruimschoots op jaarbasis, van 85 miljoen in Q2 2012 tot 181 miljoen dollar in Q2 2013. CEO Richard J. Kramer zei dat de resultaten “een gedisciplineerde uitvoering in de wereld laten zien van onze strategie omdat ons bedrijf nu efficiënter, betrouwbaarder en meer geïntegreerd is.”
De omzet in Q2 bedroeg 4,9 miljard dollar, vorig jaar was dat nog 5,2 miljard. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 428 miljoen dollar, 27 procent meer dan een jaar eerder. “En opnieuw een record”, aldus Kramer. Het bandenvolume bedroeg in totaal 39 miljoen banden, één procent meer dan in 2012.
1e half jaar
De omzet in de eerste zes maanden 2013 was 9,7 miljard, negen procent lager op jaarbasis. Het bandenvolume kwam uit op 79 miljoen dollar, 4 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat was in het eerste half jaar 730 miljoen dollar, 16 procent hoger dan een jaar eerder.
Voor gehele jaar verwacht Goodyear geen stijgingen ten opzichte van de niveaus in 2012.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.