Q2: Cooper Tire & Rubber ziet omzet toenemen

Q2: Cooper Tire & Rubber ziet omzet toenemen

Cooprer tireCooper Tire & Rubber Company zag haar omzet in het tweede kwartaal van 2015 met 5 procent toenemen tot 752 miljoen dollar. Dit blijkt uit het verschenen kwartaalverslag.
Meer banden verkocht
De omzetgroei was volgens Cooper het resultaat van het gestegen aantal verkochte banden in Amerika (7,3 procent). Ook in Azië en Europa werden hogere volumes behaald. Bij deze behaalde omzet zijn die van CCT, Coopers’ voormalige joint venture in China, niet meegeteld.
De hogere omzet vertaalde zich ook in een beter bedrijfsresultaat van 99 miljoen dollar; een stijging van 28,8% ten opzichte van de 77 miljoen dollar een jaar eerder. Alleen negatieve valuta-effecten hadden een negatieve invloed op dit bedrijfsresultaat.
Record
CEO Roy Armes spreekt van een sterk tweede kwartaal: “Positieve trends uit het eerste kwartaal zetten zich door. Het bedrijfsresultaat was in het tweede kwartaal een record voor het bedrijf. Het aantal verkochte eenheden steeg met dubbele cijfers.” Armes verwacht dat de kosten van grondstoffen licht zullen stijgen in de tweede helft van 2015. “Toch verwachten we voor geheel 2015 dat onze winstgevendheid verder zal vergroten en de gemiddelden in de markt zal overtreffen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.