Profile zet in op verkeersveiligheid kinderen

Profile zet in op verkeersveiligheid kinderen

Op 14 februari bezocht Veilig op Weg op inititiatief van Profie Hans van Wielen in Druten de Montessorischool Lindenholt in Nijmegen voor een verkeersles over de dode hoek bij een vrachtwagen.
Voorlichting
Het bezoek was in het kader van de voorlichting aan groep 7 en 8 van het basisonderwijs, die Profile verzorgt samen met partner Veilig op Weg. Hiermee wil het bedrijf de verkeersveiligheid van kinderen vergroten. Annemarie Eichelsheim van de Profile-vestiging zegt de klas hiervoor te hebben opgegeven omdat er in de klas regelmatig over verkeersveiligheid wordt gesproken: “De kinderen vonden het een zeer leuke en speelse les en hebben ontzettend veel geleerd.”
Veilig in verkeer
Om kinderen op een veilige manier te leren omgaan met grote voertuigen in het verkeer is de ‘Blijf uit de dode hoek’ les ontwikkeld van Veilig op Weg. Dit is een initiatief van Transport en Logistiek Nederland (TLN) in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN). Directeur Marketing Paul van den Acker van Profile benadrukt het belang van voorlichting: “Wij vinden het belangrijk dat we kinderen vroeg laten kennismaken en voorlichting geven om risico’s rondom grote voertuigen te herkennen en hierop in te spelen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.