Profile Tyrecenter in proef Incident Management Exchange

Profile Tyrecenter in proef Incident Management Exchange

Profile Tyrecenter test momenteel samen met de provincie Noord-Brabant het nieuwe Incident Management Exchange systeem. Dit meldt TrafficLink.

TrafficLink
Het samenwerkingsplatform Incident Management Exchange (IMeX) is een initiatief van TrafficLink. Deze nieuwe service is bedoeld om bij pech en ongevallen snel te kunnen ingrijpen. Wegbeheerders maar ook (pech)hulpdiensten, de verkeerscentrale en bandenleveranciers kunnen zich abonneren met als doel minder files en meer verkeersveiligheid.

Samenwerking
Incident Management Exchange is een computerplatform dat beoogt de samenwerking tussen alle betrokkenen bij incidenten te optimaliseren. Hiertoe worden ze geautomatiseerd verbonden om snel kennis over incidenten uit te laten wisselen. Volgens TrafficLink kunnen zo meldingen van ongevallen snel worden opgevolgd, (pech)hulpdiensten zijn snel ter plaatse en weten wat ze aantreffen. Overige verkeersdeelnemers ontvangen informatie over de stremming zodat het verkeer sneller kan doorstromen..

Opzet is dat zowel publieke als private partijen zich aansluiten, zoals wegbeheerders, publieke hulpdiensten, private alarmcentrales, pechhulpverleners, bergers, bandenleveranciers, enzovoort. Iedereen betaalt een abonnementsfee om mee te kunnen doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.