Profile komt met nieuwe training veiligheid truckbanden

Profile komt met nieuwe training veiligheid truckbanden

Profile Tyrecenter Truck Europe introduceert een nieuwe training rondom de veiligheid en truckbanden volgens de eisen van het inmiddels gecertificeerde code 95. Dit laat de serviceketen weten.
JobTrans
De training is ontwikkeld in samenwerking met JobTrans. Vanuit de markt was er behoefte aan een training voor chauffeurs rondom het gebruik en de inzet van truckbanden. Naast aandacht voor truckbanden bevordert de training ook de veiligheid en doorstroming. “Het is voor transporteurs een directe kans om hun chauffeurs via code 95 op te leiden en kostenbesparingen te realiseren”, aldus Profile.
Incident management
Tijdens de training wordt er aandacht besteed aan de wetgeving rondom truckbanden, de markeringen op een band, het kunnen inspecteren van een band en het kunnen herkennen van mogelijke uitval van banden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan met name incident management en hoe te handelen in geval van pech onderweg. Volgens Rene van Maasakkers, verantwoordelijk voor de nieuwe ontwikkelingen bij Profile, sluit deze training goed aan bij de 100% Uptime-strategie van Profile: “Door middel van deze training worden de chauffeurs actief betrokken bij het voorkomen van ongeplande stilstand. Veel klanten hebben al aangegeven deel te gaan nemen aan deze training.” (Foto: Profile Tyrecenter Truck Europe)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.