Profile certificeert Verdouw Bouwproducten voor duurzaam bandenbeleid

Profile certificeert Verdouw Bouwproducten voor duurzaam bandenbeleid

Profile Tyrecenter Truck Europe heeft Verdouw Bouwproducten in Gouda gecertificeerd vanwege zijn duurzame bandenbeleid. Het bedrijf ontving het ‘Duurzaam op de weg’ certificaat.
Brandstofverbruik
Het duurzame bandenbeleid van de groothandel in bouwmaterialen resulteert in minder brandstofverbruik, CO2-uitstoot en kosten, zo oordeelde Profile. Het wagenpark van Verdouw, een van de grootste leveranciers van bouwmaterialen in Nederland, bestaat uit 14 voertuigen in eigen beheer. Deze worden drie keer per jaar op locatie digitaal gecontroleerd met de mobiele service units van Profile. De profieldiepte en de bandenspanning van de voertuigen worden gecontroleerd en de monteurs doen een visuele controle. Deze gegevens worden verwerkt in Tymacon, het digitale bandenmanagementsysteem om optimale prestaties te genereren. Tussentijds wordt het materieel regelmatig gecheckt op balancering en op onregelmatigheden in het bandenprofiel.
CO2-reductie
Dankzij de periodieke controles en het 100% uitlijnen van alle voertuigen bespaart Verdouw 3,8% (21.392 euro) op brandstofverbruik en 22,5% (6.480 euro) op bandenslijtage met het wagenpark. Dit resulteert in een totale CO2-reductie van 54.601 kilogram per jaar en betekent een kostenbesparing van ruim 28.000 euro met het hele wagenpark.
Directeur René van Maasakkers van Profile Tyrecenter Truck gaat ervan uit dat nog meer fleetowners het voorbeeld van Verdouw gaan volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.