PPG en Bridgestone werken samen aan zuinigere truckbanden

PPG en Bridgestone werken samen aan zuinigere truckbanden

PPG Industries en Bridgestone Americas gaan samenwerken in de ontwikkeling van nog zuinigere banden voor trucks en bussen. Hierbij maken zij gebruik van een speciale silica die is ontwikkeld door PPG.

Agilon
Doel is om de banden 4 tot 6 procent zuiniger te maken en ze tegelijkertijd een betere tractie en levensduur te geven. Kern van de nieuwe ontwikkeling is het product Agilon, dat wordt geproduceerd in de PPG fabriek in Delfzijl (Nederland). Dit type silica moet deze banden zuiniger maken door de rolweerstand te reduceren, de tractie te verbeteren en de levensduur van het loopvlak te verlengen.

Roetuitstoot
Volgens PPG hoopt Bridgestone te komen tot 35 percent reductie van de roetuitstoot in 2020. De prototypen zouden in ongeveer 3 jaar klaar moeten zijn. Het project wordt gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Energie.

Het PPG researchcenter in Monroeville (Verenigde Staten) heeft de research en development uitgevoerd. De productiecapaciteit in de PPG-fabriek in Nederland waar het Agilon wordt geproduceerd, zal worden verhoogd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.