Porsche lanceert gevlochten carbonwiel

Porsche lanceert gevlochten carbonwiel

Porsche Carbon wheelAls eerste autofabrikant ter wereld biedt Porsche lichtgewicht wielen aan die zijn gemaakt van gevlochten carbonfiber. Deze wielen zijn vanaf begin 2018 als optie beschikbaar voor de 911 Turbo S Exclusive Series.

Lichter en sterker
De carbon wielen zijn 8,5 kg of 20% lichter dan de standaard lichtmetalen wielen. Ook zijn ze 20% sterker dan de standaard wielen van de 911 Turbo S Exclusive Series. De wielen hebben minder onafgeveerd gewicht waardoor de banden het wegoppervlak nauwkeuriger volgen en lengte- en dwarskrachten beter absorberen. Lagere roterende massa’s zorgen bovendien voor een nog spontaner acceleratie- en remgedrag.

Carbonvezels
Het volledig van CRFP (carbon fibre reinforced polymer) gemaakte wiel heeft een centraal deel wordt van carbonvezelmatten gemaakt. Het velgbed komt tot stand door het vlechten van carbonvezels. Dat gebeurt in de grootste carbonvezel-vlechtmachine ter wereld. Aansluitend wordt het centrale deel in het velgbed ingevlochten. Daarna wordt het wiel met hars geïmpregneerd en gehard.

In het nieuwe carbonwiel is in totaal 18 kilometer carbonvezel verwerkt. Dit komt overeen met acht vierkante meter carbonvezelmat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.