Porsche behaalt record op Nürburgring met Michelin banden

Porsche behaalt record op Nürburgring met Michelin banden

De nieuwe Porsche Panamera met Michelin Pilot Sport Cup 2 banden heeft in de categorie “executive cars” een nieuw ronderecord neergezet op de Nordschleife van het Nürburgringcircuit in Duitsland. Dit laat Michelin weten.
Rondetijd
De Panamera behaalde een rondetijd van 7 minuten en 29,81 seconden voor een ronde van 20,832 kilometer. Hij werd bestuurd door Porsche testcoureur Lars Kern. De Michelin Pilot Sport Cup 2 ND0 banden waren gemonteerd in de afmetingen 275/35 ZR 21 (voor) en 325/30 ZR 21 (achter). Deze zijn speciaal ontwikkeld voor dit model. De banden komen optioneel beschikbaar na de introductie van deze auto op de markt. Ze zijn al in de eerste montage beschikbaar zijn voor een Porsche-modellen, waaronder de 918 Spyder, de Cayman GT4, de 911 GT3 en GT3 RS en de 911 GT2 RS.
Multi-compound
Voor de Michelin Pilot Sport Cup 2 wordt gebruik gemaakt van de multi-compound technologie. De band is net zo geschikt voor de openbare weg als voor het circuit. Hij werd tijdens de co-ontwikkeling door de ingenieurs van Michelin en Porsche, verder geoptimaliseerd en afgestemd op de eisen die het automerk stelt aan de nieuwe Panamera.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.