Porsche 944 Cup vanaf 2014 op Federal banden

Porsche 944 Cup vanaf 2014 op Federal banden

Porschd CupDe Porsche 944 Cup gaat vanaf 2014 op Federal banden rijden. Dat zijn Van den Ban Autobanden, distributeur van Federal in de Benelux, en de All Dutch Porsche Club Racing (ADPCR) in een sponsorovereenkomst overeengekomen.
Federal 595-RSR semi-slick
Na uitvoerig testen door de ADPCR is besloten om over te stappen op de Federal 595-RSR semi-slick. “Federal banden hebben een langere levensduur dan de directe concurrentie en staan bekend om hun goede performance”, aldus Van den Ban. “Daarbij heeft Federal een verrassend goede grip op nat wegdek. Federal beschikt -net als Porsche- over sportieve genen, dus samen vormen ze een perfecte combinatie.” Het team van RFF (Racing For Fun) uit Aalsmeer neemt de bandenmontage voor haar rekening.
7e raceseizoen
De Porsche 944 Cup beleeft haar 7e raceseizoen. Gemiddeld zijn er 8 evenementen per jaar. Er wordt gereden op de bekende circuits van o.a. Zandvoort, Assen, Zolder (B) en de Nürburgring (D). Het klassement bestaat uit ongeveer 30 coureurs. Naast de races worden er regelmatig trainingsdagen georganiseerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.