Point S zelfstandig verder

Point S zelfstandig verder

Vier jaar na de oprichting van point S Nederland hebben de aandeelhouders besloten zich af te scheiden van de Europese franchise organisatie. Reden is dat de ondersteuning van het Europese hoofdkantoor te wensen over liet. Na een groei naar bijna 50 Nederlandse vestigingen in 2013, zijn er hier momenteel nog 35 van over.
Landelijke dekking
“Toen wij in 2010 startten met de Nederlandse tak van deze franchiseketen, hadden wij de intentie om binnen enkele jaren door te groeien naar een organisatie met een landelijke dekking”, aldus Wim Reijmerink, directeur point S Nederland: “Door ondersteuning van het Europese hoofdkantoor zouden wij de franchisenemers vele voordelen kunnen bieden. Helaas is hier te weinig van terecht gekomen.”
Van alle toezeggingen is er weinig terecht gekomen, aldus voorzitter Carel Bikkers: “Zo hebben we niet de beloofde ingangen bij de leasemaatschappijen gekregen, niet de geschetste inkoopcondities bij de industrie en konden we niet rekenen op de toegezegde marketingondersteuning.”
Samen met ander samenwerkingsverband
Inmiddels vinden er afrondende gesprekken plaats om de afgescheiden groep franchisenemers samen verder te laten gaan met een ander samenwerkingsverband in Nederland. Volgens point S is de afgelopen jaren duidelijk geworden dat een bandenspecialist een breder pakket aan diensten moet gaan omarmen. “Alleen dan kan het bedrijf voor zowel particuliere en zakelijke klanten een mobiliteitspartner zijn. Uitsluitend banden is een te smalle propositie. Uiteindelijk wordt de bandenspecialist een universele garage met extra veel bandenkennis.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.