Point S Canada start nieuw bedrijf voor distributie banden

Point S Canada start nieuw bedrijf voor distributie banden

Point SDe Canadese franchisenemer van Point S, Pneus Unimax Ltd, gaat een nieuw distibutiebedrijf in Canada oprichten. Dit maakt Point S bekend.

Banden en accessoires
Het nieuwe distributiebedrijf met de naam Stox gaat banden en accessoires voor personen- en bestelauto’s distribueren door geheel Canada. Het bedrijf levert aan autoservicebedrijven, bandenbedrijven en autodealers in Canada.
Stox is een fusiebedrijf van de groothandelsactiviteiten van Unimax en drie van haar aandeelhouders (Distribution RT, Distribution DSP and Distribu-Pneus). Het bedrijf telt 300 medewerkers, 19 distributiecentra en een bezorgdienst met ruim 100 vrachtauto’s.

Toenemende concurrentie
De oprichting van Stox is een antwoord op de toenemende concurrentie in de Canadese bandenbranche en fungeert als basis voor verdere ontwikkeling van het Point S network in Canada. “Het fusiebedrijf verbetert onze positie in de bandenmarkt”, Aldus Fabien Bouquet, CEO Point S International & North America. “Het is een antwoord op de verdergaande consolidatie in de distributie.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.