Pirelli wint Volkswagen Group Award

Pirelli wint Volkswagen Group Award

VW Best SuppliersPirelli heeft een 2013 Volkswagen Group Award voor toeleveranciers gewonnen. De prijs werd uitgereikt in Dresden door bestuursvoorzitter Martin Winterkorn en lid van de raad van bestuur Francisco Javier Garcia Sanz.
Homologaties
De award is toegekend voor haar globale partnership, product kwaliteit, concurrentievermogen, project management en flexibiliteit. Volgens Volkswagen produceert Pirelli meer dan 200 homologaties, waarmee enkele topmodellen zijn uitgerust. Verder zouden er nog eens 250 homologaties in ontwikkeling zijn, waarvan er veel in de komende jaren in productie gaan.
Ultra High Performance
Pirelli levert 6 miljoen Ultra High Performance (UHP) banden per jaar aan de Volkswagen Group, onder meer voor montage op de Porsche Carrera, Boxster, Cayenne en Panamera, de Lamborghini Aventador en Gallardo, de Bentley Continental GT en Flying Spur, de Audi TT en RS6 en de Volkswagen Touareg en Phaeton. Daarnaast breidt het partnership internationaal uit naar Latijns Amerika, Mexico, China, Rusland en de VS.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.