Pirelli vernietigt 1.800 ongebruikte F1-banden

Pirelli vernietigt 1.800 ongebruikte F1-banden

Na het afgelasten van de F1 race in Melbourne vanwege het Corona virus zit Pirelli met 1.800 banden die niet worden gebruikt. Dit meldt Autosport.com.
Vernietigd
De ongebruikte banden moeten worden vernietigd. Volgens Autospport.com komt dit omdat ze per vliegtuig zijn aangevoerd en pas bij aankomst op de velg zijn gemonteerd. Nu de wedstrijd is afgelast moeten ze weer worden gedemonteerd voor de terugreis, waardoor schade kan ontstaan en dus hergebruik teveel risico heeft. In plaats daarvan gaan de ongebruikte banden nu naar Groot-Brittannië waar ze zullen worden verbrand om energie op te wekken.
Verspilling
In Europa kunnen de banden wel op de velg worden vervoerd omdat ze niet in het vliegtuig hoeven. Daarom kunnen ze bij afgelasting van een F1 race wel opnieuw worden gebruikt. Daarom ligt ook verspilling zoals nu in Melbourne niet op de loer bij de F1 wedstrijden in Bahrein en in Vietnam. Ook hier kon de aanvoer van gemonteerde banden al over land gebeuren. Ze liggen nu al klaar in containers. Bij ene mogelijke afgelasting kunnen ze dus ook weer over land, en dus gemonteerd op de velg, worden vervoerd naar een andere locatie later in het seizoen. (Bron: Autosport.com)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.