Pirelli P Zero OE op nieuwe Maserati Quattroporte

Pirelli P Zero OE op nieuwe Maserati Quattroporte

Maserati QuattroporteDe nieuwe Maserati Quattroporte die op de Autosalon van Geneve werd geïntroduceerd, wordt standaard geleverd op een speciaal ontwikkelde versie van de Pirelli P Zero.
De speciaal voor de Quattroporte ontwikkelde P Zero draagt op de zijkant het kenmerk ‘MGT’. De band ontstond door een nauwe samenwerking tussen Pirelli’s ontwikkelingsteam en de ingenieurs van de autoproducent. Zij hebben zich met name geconcentreerd op het verminderen van het gewicht van de banden om tot een hogere prestaties te komen voor de 1.900 kg wegende bolide. Zij hebben voor elke band het gewicht van de staalgordel met 5 tot 7 procent verminderd. Daarnaast draagt het gebruikte compound van de band bij aan een reductie van 15 procent van de rolweerstand in vergelijking met die van conventionele banden.
De Quattroporte zoals te zien in Geneve was uitgerust met de P Zero in de maat  245/40/20 (vóór) en 285/35/20 (achter). De auto heeft een vermogen van 530 pk en is in staat tot een topsnelheid van 307 km/h. De auto is ook leverbaar op 19-inch P Zero banden in de maat 245/45/19 (vóór) en 275/40/19 (achter). Pirelli ontwikkelt nog een extra sportieve 21 inch versie van de band die de komende maanden beschikbaar komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.