Pirelli levert data voor nieuwe race-game
(Foto: Pirelli)

Pirelli levert data voor nieuwe race-game

Pirelli gaat Raceward studio helpen met het ontwikkelen van een race-game. Het bandenmerk biedt zijn knowhow aan om de simulatie in Rims Racing authentieker te maken.

De informatie die Pirelli levert zal vooral bestaan over bandenspanning en opwarmtijd van het rubber. Ook stelt het bedrijf data over grip coëfficiënten en slijtagedynamiek beschikbaar aan de studio. Rims Racing is een nieuw motorsimulatie-spel dat is ontwikkeld door Raceward Studio en uitgegeven door Nacon. De videogame probeert zo realistisch mogelijk te zijn door mechanische kennis van de motorfiets bij verschillende leveranciers op te doen, waaronder Pirelli.

In de game kan de speler kiezen uit acht van de krachtigste en snelste sportmotoren ter wereld. Een nauwe samenwerking met de fabrikanten moeten de game een hoog detailniveau en realistische rijervaring meegeven. Op elk moment tijdens het spel heeft de gamer de mogelijkheid om de conditie van zijn motoren en componenten te analyseren, zoals de temperatuur van de remmen en de bandenspanning. Bovendien kan elk afzonderlijk reserveonderdeel worden gedemonteerd en vervangen, waardoor de mechanische bewerkingen op een realistische manier te zien zijn.

Virtueel rubber

In het spel hebben gamers toegang tot Pirelli-producten uit het complete assortiment Diablo Superbike slick-banden. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende compounds, van de superzachte SCX tot medium SC2. Daarnaast zijn er ook banden voor slecht weer, zoals Diablo Rain beschikbaar. Verder zijn ook de Diablo Supercorsa SP-racebanden terug te vinden. De Supercorsa’s zijn in de echte wereld de originele uitrusting van vier van de acht motoren.

“Er zijn veel doorgewinterde motorrijders die ook plezier hebben in de virtuele wereld. Daarom is realisme belangrijk, om een ervaring te bieden die de realiteit benadert. Sinds enkele jaren is de ontwikkeling van nieuwe banden doormiddel van 3D-modellering gegaan. Hierdoor kunnen wij bijdragen aan het verbeteren van rijsimulators, om het gevoel te leveren dat dichter bij de sensaties van het echte motorrijden komt”, vertelt Claudio Zanardo, vicepresident motoren bij Pirelli, in een persbericht.

Rims Racing komt op 19 augustus beschikbaar voor alle grote gaming-platformen en de PC.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.