Pirelli betaalt 12.000 euro voor ongeluk door defecte band

Pirelli betaalt 12.000 euro voor ongeluk door defecte band

Een Spaanse rechtbank heeft Pirelli veroordeeld tot schadeloosstelling na een fietsongeluk door een defecte band. Dit meldt Autoevolution.
De aanklager had Pireli-banden op zijn fiets gemonteerd en claimde dat deze banden de voornaamste oorzaak waren van het ongeluk, waardoor hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Volgens de veroordeling moest de bandenfabrikant zowel de medische kosten als de kosten van de reparatie van de fiets betalen.
De fietser en zijn advocaten vroegen een bedrag van 31.935 euro, waarvan 28.557 euro voor de medische kosten en de rest voor de reparatie. Pirelli weerlegde de aantijgingen en stelde dat de banden niet op de juiste wijze zouden zijn gemonteerd en daardoor het ongeluk hadden veroorzaakt. De rechter was het daarmee niet eens en stelde de aanklager in het gelijk. Hij veroordeelde Pirelli tot het betalen van 10.282 euro voor de medische kosten en 2.272 euro voor de reparaties van de fiets.
Deze uitspraak geldt volgens Autoevolution als jurisprudentie omdat het de eerste keer was dat een bandenfabrikant wordt veroordeeld voor de schade veroorzaakt door een defecte band.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.