Piek in autoschades door winterbanden

Piek in autoschades door winterbanden

Als gevolg van de zachte winters weer daalt het aantal autoschades al een aantal jaren, maar het consumentencollectief Unitesd Consumers ziet een piek in de maand december van 2014 die is veroorzaakt door winterbanden.
Autoschades
Uit de cijfers van United Consumers zou namelijk blijken dat het aantal autoschades in de wintermaanden al een aantal jaren fors daalt, maar dat de decembermaand een opmerkelijke piek laat zien. Volgens Paul van Selms van UnitedConsumers komt dit omdat steeds meer automobilisten hun zomerbanden laten vervangen door winterbanden op het moment dat het weer omslaat. “Maar wat veel mensen niet weten, is dat winterbanden juist een langere remweg hebben op een droog wegdek. Omdat december 2014 geen enkele vorstdag had, zou dat een oorzaak kunnen zijn van de schadepiek.”
Daling schades
Door de zachte winters daalt het aantal schades al jaren, aldus Selms: “We zien een dalende trend sinds 2010. We hebben gekeken naar onze schadecijfers en schadeoorzaken die te maken kunnen hebben met het weer. Als we februari 2015 vergelijken met februari 2014, is het aantal schades met ruim 30% gedaald. En vergeleken met 2010 zelfs met 50%.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.