‘Pensioenen banden en wielen niet omlaag’
(foto: Pixabay)

‘Pensioenen banden en wielen niet omlaag’

Het Bedrijfspensioenfonds Banden en Wielen hoeft de pensioenen waarschijnlijk niet te verlagen per 1 januari 2023. Daar hield het bestuur in december nog wel rekening mee, meldt het BPF op de website.

‘Doordat de invoering van de Wet toekomst Pensioenen is uitgesteld, moesten we ons langer houden aan de huidige strenge regels voor pensioenverlaging. Er was wel een overgangsregeling met soepelere regels maar die wilde minister Schouten niet verlengen. Gelukkig wordt de overgangsregeling nu tóch verlengd. Hierdoor is het vrijwel zeker dat we de pensioenen in 2023 niet hoeven te verlagen’.

De financiële positie van het pensioenfonds voor de banden- en wielenbranche is al langere tijd niet goed genoeg. ‘Gelukkig gaat het de laatste maanden wel beter. Toch staan we er niet goed genoeg voor om uw pensioen in 2023 te kunnen verhogen,’ liet het BPF al eerder weten.

Pensioenfondsen kunnen de pensioenen pas verhogen als ze een zogenaamde beleidsdekkingsgraad hebben van meer dan 110 procent. Op 31 oktober was deze bij het BPF Banden en Wielen 97,7 procent. Een groot aantal andere pensioenfondsen in Nederland halen die dekkingsgraad vaak ruim en konden de pensioenen per 1 januari dus wel verhogen. Afgelopen augustus stond de dekkingsgraad van het pensioenfonds wel boven de 100 procent.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.