Oude autobanden maken kinderopvang De Hooijbergh veiliger

Oude autobanden maken kinderopvang De Hooijbergh veiliger

In Schagen en omgeving is Granuband samen met een aantal autodealers gestart met de verwerking van versleten autobanden tot rubberen veiligheidstegels. Die tegels gaan naar Kinderopvang De Hooijbergh, waar ze kinderen voorzien van een zachte landing bij een val of sprong vanaf een speeltoestel.
De versleten autobanden die in ons land elk jaar vervangen worden, zijn heel geschikt voor hergebruik. Ze kunnen bijvoorbeeld een tweede leven krijgen als speelplaatstegel, aldus Granuband: “Het recyclen van dit afgedankte rubber draagt zo niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook aan een veiliger speelomgeving.”
In samenwerking met Renault Autozenter Schagen, Autobedrijf Tineke Groet, Autobedrijf Cremers, Ten Boekel & Bakker, Schreur, B&K Autocentrum, Groenewoud en Martin Schilder roept het recyclingbedrijf consumenten op hun oude autobanden in te leveren bij deze bedrijven. Door deel te nemen kunnen automobilisten zelf een concrete bijdrage leveren aan een veiliger speelomgeving voor hun kinderen. De banden worden eerst vermalen en het rubber wordt gescheiden van de overige materialen en verontreiniging. Daarna verwerkt het recyclingbedrijf het rubber tot korrels, die de grondstof vormen voor de speelplaatstegels. “Bij het hele proces komen geen schadelijke stoffen vrij, en dat leverde de tegels van Granuband het milieukeurcertificaat op”, aldus Granuband.
Woordvoerder namens de auto dealers Eric Zentveldt van Renault Autozenter Schagen: “Een aantal jaren geleden hebben we gezocht naar een manier om het “afval” op een milieuvriendelijke manier af te voeren. Zo kwamen we in contact met Granuband die ons heeft voorzien van keurige opslag containers, de banden recyclen en nu dus De Hooijbergh kunnen voorzien van gratis rubber tegels.”

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Prima initiatief! Éen van de weinige duurzame projecten die al jaren en jaren toe wordt gepast, als het dan ook nog extra veiligheid tot gevolg heeft, is deze duurzaamheid super effectief!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.