Orion bouwt tweede carbon black-fabriek in China
(Foto: Orion)

Orion bouwt tweede carbon black-fabriek in China

Orion Engineered Carbons is begonnen met het bouwen van zijn tweede fabriek in China. Op deze locatie gaat de fabrikant carbon black van hoge kwaliteit produceren.

De carbon black komt beschikbaar in zowel poeder, als parels voor banden. Daarnaast is het ook inzetbaar bij de productie van textielvezels, coatings en batterijen. Verder heeft het niet alleen het vermogen om objecten te kleuren, maar ook om te versterken, geleidt het elektriciteit en biedt UV-bescherming. De nieuwe fabriek is gevestigd in Huaibei, in de provincie Anhui, en is naar verwachting rond het einde van 2022 afgebouwd. In 2023 moet de productie van carbon black begonnen zijn.

Volgens Orion is het de bedoeling dat de fabriek jaarlijks 65 tot 70 kiloton produceert. Ook stelt het bedrijf dat hier meerdere varianten carbon black gemaakt worden, voor verschillende gebruiksdoeleinden. “De vraag naar carbon black gaat in Azië de komende jaren naar verwachting flink stijgen”, vertelt Corning Painter, ceo van Orion, in een persbericht. “Deze nieuwe vestiging in China stelt ons in staat om onze klanten beter te bevoorraden en onze positie als wereldwijde leverancier van speciaal en hoogwaardig carbon black te versterken.”

Groene groei

De eerste Chinese fabriek van Orion werd in 1994 in Qingdao, provincie Shandong, gebouwd. Hierna kwam de bouw van zijn faciliteit in Yeosu, Zuid-Korea. Bij de bouw van de nieuwste fabriek heeft het merk aangegeven duurzaamheid in acht te nemen. Daarom is het plan om de hitte die bij de productie van carbon black ontstaat om te zetten in stoom. Daarna is deze stoom te koop voor bedrijven op het plaatselijke industriële park.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.