Opnieuw prijsstijgingen truckbanden

Opnieuw prijsstijgingen truckbanden

De Amerikaanse tak van Continental, Continental Tire the Americas LLC (CTA), gaat opnieuw de prijzen verhogen van truckbanden. Deze prijsstijging betreft alle Continental, General and Ameri Steel truckbanden en zal naar verachting tot 9% bedragen. De verhoging gaat in op 15 februari en heeft betrekking op alle vervangingsbanden in de Verenigde Staten. Volgens Continental is deze verhoging een antowoord op de  continue stijgende kosten van ruwe materialen en energiekosten.
Al eerder kondigde Toyo Tire USA prijsstijgingen aan voor personenauto-, bestelauto- en truckbanden. Deze prijsstijging zou gemiddeld 6 procent bedragen. Falken verhoogde in Amerika in januari de prijzen voor personenauto-, bestelauto- en truckbanden, eveneens met een gemiddelde van 6 procent. Het betrof hier de merken Falken en Ohtsu.
Yokohama Tire Corporation, de Noord Amerikaanse productie en marketing tak van het in Tokyo gevestigde Yokohama Rubber Co. Ltd, heeft bekend gemaakt de prijzen voor bedrijfsautobanden tot 8 procent te gaan verhogen in de Verenigde Staten. Deze prijsverhoging zal ingaan op 1 februari, zo laat het bedrijf in de vakmedia weten. Oorzaken voor de prijsverhoging zijn de hogere kosten voor productie en logistiek, zo laat men weten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.