Omzet Michelin daalt 8,1 procent

Omzet Michelin daalt 8,1 procent

BibendumDe omzet van Michelin is in het eerste kwartaal van 2013 uitgekomen op 4.877 miljard euro, 8.1 procent lager dan in het eerste kwartaal van 2012. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag.
Omzet
De omzet van de personen- en lichte bedrijfsautobanden bedroeg 2,582 miljard euro, 6,5 procent lager dan de omzet in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal verkochte banden in dit segment daalde met 2,8 procent.
De omzet uit truckbanden bedroeg 1,477 miljard euro, 7,9 procent lager dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Het aantal verkochte truckbanden zakte met 5.6 procent vergeleken met een jaar eerder. Het eerste kwartaal liet ten opzichte van het vorige kwartaal wel een kleine opleving zien.
De omzet uit Michelin’s speciale banden, waaronder voor tweewielers, landbouw- en grondverzetmachines, daalde tot 818 miljard euro, 13 procent lager dan een jaar eerder.
OE banden
De verkochte volumes lagen in het eerste kwartaal lager dan een jaar eerder omdat dit kwartaal volgens Michelin twee minder werkdagen had en vanwege een groter wordend verschil tussen opkomende en volwassen bandenmarkten. Ook was de vraag naar OE banden kleiner.
Voor geheel 2013 verwacht Michelin dat de omzet en het aantal verkochte banden stabiel zullen blijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.