Omzet Hankook daalt ruim 20%

Omzet Hankook daalt ruim 20%

In het tweede kwartaal van 2020 heeft Hankook een omzet behaald van 1.367,6 miljard zuid-Koreaanse Won, circa 1.017 miljard euro. Dat is een daling van ruim 20% in vergelijking met een jaar eerder, zo blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag.
UHP banden
De bedrijfswinst bedroeg 70,1 miljard Koreaanse Won, circa 52,1 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 105,7 miljard KRW. 32,69% van de totale omzet is afkomstig van UHP-banden. Dit betekent een stijging van 1,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de daling van de totale omzet is de groei van de verkoop van deze banden op belangrijke markten zoals Zuid-Korea en China, stabiel gebleven.
Uitbreiden
Hankook blijft haar positie in de sector van elektrische voertuigen uitbreiden. Het bedrijf is onlangs geselecteerd als Gen3-bandenpartner voor het ABB-wereldkampioenschap Formule E. Daarnaast breidt de bandenproducent de levering van banden aan fabrikanten van exclusieve auto’s uit. Zo levert Hankook nu bijvoorbeeld speciaal ontwikkelde Ventus S1 evo 3 ev banden voor de nieuwe elektrische Porsche Taycan.
Hankook beoogt haar positie als topmerk verder te verstevigen door het portfolio van UHP-banden op belangrijke markten uit te breiden, OE-banden voor exclusieve auto’s te leveren en het concurrentievermogen van haar producten te versterken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.