Omzet Goodyear stijgt iets

Omzet Goodyear stijgt iets

GoodyearIn het derde kwartaal van 2017 heeft Goodyear een omzet behaald van 3,9 miljard dollar, iets meer dan in dezelfde periode vorig jaar toen de omzet 3,8 miljard dollar bedroeg. Dit blijkt uit het gepubliceerde kwartaalverslag.

Omzet uit banden daalt
De omzetstijging komt vooral door een betere prijs-mix en gunstige wisselkoerseffecten. De bandendivisie van Goodyear zag de omzet evenwel met 5 procent dalen. De omzet uit original equipment banden daalde met 9 procent en die uit vervangingsbanden met 4 procent. De winst in het derde kwartaal bedroeg 129 miljoen dollar; een jaar eerder was dat nog 317 miljoen dollar. Deze daling komt vooral door hogere kosten voor grondstoffen en een lager verkocht volume.

Hogere productiviteit
Volgens CEO Richard J. Kramer speelde ook de lagere productie door autofabrikanten een rol. Bovendien had Goodyear in het derde kwartaal last van de wervelstormen in Amerika. Toch rekent hij voor geheel 2017 op een hogere productiviteit.

In het EMEA gebied (Europa, het Midden Oosten en Afrika) zag Goodyear de omzet stijgen met 6 procent tot 1,3 miljard dollar. De verkoopvolumes van de bandendivisie daalden hier evenwel met 4%, voornamelijk in het OE segment.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.