Omzet Goodyear stijgt 4%

Omzet Goodyear stijgt 4%

In het tweede kwartaal van 2018 heeft Goodyear een omzet behaald van 3,8 miljard dollar, 4% hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dit blijkt uit het zojuist gepresenteerde kwartaalverslag.
Winst
De winst kwam uit op 157 miljoen dolar, een jaar eerder was dat nog 147 miljoen. Goodyear verkocht 39.0 miljoen banden, 4 percent meer dan een jaar eerder. Voor het eerste half jaar van 2018 was er echter sprake van een daling. De winst kwam uit op 232 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog 313 miljoen dollar. Ook het bedrijfsresultaat daalde, en wel van 759 miljoen dollar in het eerste half jaar van 2017 naar 605 in 2018. Als reden hiervoor noemt Goodyear de hogere kosten voor grondstoffen en lagere prijzen.
Vooruitzichten
Op grond van het lagere bedrijfsresultaat heeft Goodyear haar vooruitzichten voor het tweede half jaar van 2018 verlaagd met 20% gezien de grotere dan verwachte stijging van de grondstofprijzen, ongunstige wisselkoerseffecten en verslechterende marktomstandigheden in China. “Terwijl onze prestaties in het tweede kwartaal goed waren, wordt de tegenwind sterker”, aldus CEO Richard Kramer. “Deze wordt veroorzaakt door hogere grondstofprijzen, een sterkere dollar, en minder goede marktcondities in China.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.